Bestanden Delen en Mappen Delen

Sinds de introductie van Dropbox links is bestanden delen via Dropbox nog gemakkelijker te worden. Het delen van een bestand kan op de volgende manier:

 1. Ga naar de Dropbox map op uw computer
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt delen en selecteer Dropbox > Get link…
 3. De link naar uw bestand staat nu op uw klembord.
 4. Druk op plakken (ctrl + V) om de link in bijvoorbeeld een e-mail te zetten.
 5. Tip: Het verkrijgen van een link kan ook via dropbox.com of via de Dropbox App, zie onderstaande afbeeldingen.

 

Gehele Map Delen

Naast bestanden delen is het ook mogelijk om een gehele map te delen. Door een dropbox map te delen is het mogelijk om samen met anderen aan een project te werken zonder elkaar steeds de bestanden te hoeven mailen. Het delen van een map kan op de volgende manier:

 1. Ga via verkenner naar de Dropbox map
 2. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Dropbox > Share this folder…
 3. Nu opent in de internetbrowser de website van dropbox
 4. Vul de e-mailadressen in van de personen waarmee je de map wilt delen, het is ook mogelijk om hierbij een bericht toe te voegen.
 5. De map is nu gedeeld.

TIP: Door het delen van mappen kun je extra schijfruimte verdienen in jouw dropbox account. Voor iedereen met wie de map gedeeld wordt die nog geen dropbox gebruikt krijg je 250MB extra schijfruimte. Hiermee kun je gratis tot 8GB extra schijfruimte krijgen. Lees ook meer tips voor gratis ruimte.

 

Tip: Registreer uw eigen domein bij Versio

Via Versio kunt u gemakkelijk uw domein registreren en website hosten. Versio is één van de grootste aanbieders van webhosting in Nederland. U heeft al hosting vanaf €0,50 per maand, met goede service en automatische installatie van o.a. Wordpress, Drupal en Joomla.

Domeinnamen zijn beschikbaar in 100+ extensies.


Stel uw vraag (6 Reacties)

 1. diane de vries zegt:

  Ik heb allereerst van een organisatie een uitnodiging gekregen voor dropbox. Geaccepteerd, en die map zie ik netjes staan als ik mn dropbox open via mn bureaublad link. Nu heb ik echter van nog twee organisaties een uitnod gekregen via mail, ook geaccepteerd, maar ik kan nergens de mappen van deze twee terugvinden??? hoe moet ik die zien/openen?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Uw Dropbox account is gekoppeld aan een e-mailadres, heeft u beide uitnodigingen op hetzelfde e-mailadres ontvangen? Hier zou het aan kunnen liggen dat de mappen van de tweede organisatie niet zichtbaar zijn.

 2. Claassens zegt:

  Hallo,

  Ik ga werkzaamheden overdragen aan iemand anders. Ik heb nu een map uit mijn dropbox met de benodigde documenten gedeeld met diegene. Kan ik de map dan nu verwijderen uit mijn dropbox, of verdwijnt die map dan ook bij de andere persoon?

  groet

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Als u de bestanden zomaar verwijderd, dan worden deze ook verwijderd uit de Dropbox van uw collega. Wat u wel kunt doen is het volgende:
   – Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt aanpassen
   – Klik op ‘Opties voor gedeelde map’ / ‘Shared folder options’
   – Druk op de knop ‘Map verlaten’ / ‘Leave folder’
   Wanneer u de map verlaten heeft, kunt u veilig de bestanden verwijderen uit de Dropbox.

 3. Hoe Werkt Dropbox zegt:

  Beste Roos, Bent u er zeker van dat de mappen al volledig gesynchroniseerd zijn, daar zou het aan kunnen liggen