Alternatieven voor Dropbox

Ook al zijn wij  erg enthousiast over Dropbox, er zijn een aantal gratis alternatieven voor dropbox die ook de moeite waard zijn om te bekijken. Alle producten die hier worden besproken lijken erg op Dropbox en zijn gericht op de volgende dingen:

  • Bestanden openen vanaf alle computers, laptops en mobiele telefoons.
  • Bestanden veilig online opslaan (back-up functie)
  • Mogelijk maken om bestanden te delen met andere mensen
Er zijn kleine verschillen tussen de applicaties die de er voor zorgen dat een alternatief voor Dropbox misschien net iets beter past bij een bepaalde gebruiker. Op deze pagina een overzicht van de alternatieven en hun voor- en nadelen.
Bekijk ook de pagina’s met informatie over Google Drive en SugarSync.

Google Drive

Google Drive is het nieuwe Dropbox alternatief van de zoekgigant en biedt 5GB aan gratis ruimte en naadloze integratie met Google Docs, zodat bestanden makkelijk online zijn te bewerken. Google Drive heeft momenteel een desktop applicatie voor Windows en Mac OS, de Linux variant komt binnenkort. Lees meer over Google’s dropbox alternatief.

Syncplicity

Syncplicity is vergelijkbaar met Dropbox, een gratis account heeft ook 2GB aan ruimte en er is een app beschikbaar voor Android en de iPhone en iPad. Een functie in syncplicity die erg wordt toegejuicht door de gebruikers is de mogelijkheid om alle mappen in je systeem in de cloud op te slaan. Bij Dropbox is het alleen mogelijk om de Dropbox-map te gebruiken en bestanden en mappen die daarin staan.

Een nadeel van syncplicity is dat het programma alleen beschikbaar is voor Windows en Mac, voor gebruikers van Linux is syncplicity vooralsnog geen optie. Ook maakt syncplicity geen gebruik van Delta Sync, een door Dropbox gebruikte technologie waardoor uploaden van bestanden efficiënter gebeurd.

Meer informatie over syncplicity is te vinden in deze review (engelstalig). Download Syncplicity op wwww.syncplicity.com

SpiderOak

SpiderOak is een ander alternatief voor Dropbox. SpiderOak heeft ook een gratis account van 2GB en apps voor Android en iPhone. Een speerpunt van SpiderOak is veiligheid, al jouw bestanden worden versleuteld met jouw unieke code, waardoor het veiliger is om ze online op te slaan. Er zitten echter ook wat nadelen aan deze methode, bij het verliezen van het wachtwoord verlies je ook al je bestanden, het is namelijk onmogelijk om het wachtwoord opnieuw in te stellen omdat de bestanden uniek versleuteld zijn.

Onder andere de aangescherpte veiligheid maakt SpiderOak lastiger in gebruik in vergelijking met Dropbox, wel heeft SpiderOak meer functies dan Dropbox wat interessant kan zijn voor de wat meer gevorderde gebruiker.

SpiderOak is gratis te downloaden op www.spideroak.com

sparkleshare

Sparkleshare is een programma  gericht op de Linux gebruiker. Het is een gratis en open-source project, wat betekent dat iedereen er aan mee kan werken. Het programma is nog volop in ontwikkeling en er is op dit moment nog geen versie voor Windows beschikbaar. Wel is er een app voor Android. Dit programma is perfect geschikt voor een echte ‘geek’ die zelf volledige controle wil hebben over de plek waar bestanden op worden geslagen, sparkleshare biedt namelijk geen schijfruimte aan, maar maakt het mogelijk om bestanden te synchroniseren met een eigen server. Meer informatie is te vinden op www.sparkleshare.org

Tip: Registreer uw eigen domein bij Versio

Via Versio kunt u gemakkelijk uw domein registreren en website hosten. Versio is één van de grootste aanbieders van webhosting in Nederland. U heeft al hosting vanaf €0,50 per maand, met goede service en automatische installatie van o.a. Wordpress, Drupal en Joomla.

Domeinnamen zijn beschikbaar in 100+ extensies.


Stel uw vraag (1 Reactie)