Dropbox Hulp

Stel hieronder uw vragen over Dropbox. Voor hulp met Dropbox kunt u ook kijken op: https://www.dropbox.com/help

Stel uw vraag (109 Reacties)

 1. Errold Morrhaye zegt:

  Geachte,

  Ik heb thuis twee PC’s. Op PC 1 heb ik Dropbox geïnstalleerd.

  Graag zou ik ook via mijn PC 2 toegang krijgen tot mijn Dropbox
  van PC 1. Is dit mogelijk? Hoe ga ik te werk?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Errold,

   Dit is zeker mogelijk. Hiervoor installeert u op PC2 nogmaals Dropbox. Tijdens de installatie zal u worden gevraagd of u al een Dropbox account heeft of dat u er één aan wilt maken. Selecteer hier de optie ‘Ik heb al een Dropbox account’. Vul de gegevens in waarmee u uw account heeft aangemaakt op PC1. Op deze manier heeft u toegang tot dezelfde Dropbox via beide PC’s.

   Voor meer informatie over de installatie zie:
   http://hoewerktdropbox.nl/p/installatie-dropbox-installeren

 2. Esther Leising zegt:

  Goedemiddag,

  Voor ons koor maak ik gebruik van dropbox. Nu ben ik uitgenodigd voor toegang tot een andere dropbox, maar via de link lukt het me niet om hierop te komen (ik kom op de koordropbox). Hoe pak ik dit aan?

 3. Hendrik Jan zegt:

  Goeiedag,
  Ik wil meerdere mensen uitnodigen om toegang te krijgen tot mijn dropbox. Ik wil echter niet dat zij kunnen zien wie er allemaal nog meer toegang hebben tot mijn dropbox.
  Kunnen zij dat zien of niet?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Hendrik Jan,
   Als een Dropbox-map gedeeld wordt, dan kan iedereen zien wie er nog meer toegang tot de gedeelde map heeft.
   Bestanden delen zonder dat men kan zien wie er nog meer toegang tot heeft kan via zogenaamde links, hiermee creëer je een link naar een webpagina waarop de bestanden uit de map gedownload kunnen worden, echter kan de gebruiker niet de bestanden in de map direct bewerken (zoals bij het delen van een map wel kan). Een link aanmaken kan door met de rechtermuisknop op de dropbox map te klikken en “Share Dropbox link” te selecteren.
   Zie voor meer informatie: https://www.dropbox.com/help/167/en

 4. Janneke zegt:

  Goedendag,
  Ik heb vanuit mijn opleiding een gedeelde map met de andere cursisten. Hier wordt regelmatig materiaal in geplaatst, dit neemt echter veel ruimte in beslag. (video’s etc)
  Kan ik na het bekijken van de video’s deze verwijderen om ruimte te creëren of benadeel ik daarmee de andere cursisten. M.a.w. zijn zij dan ook de documenten of video’s kwijt?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Janneke,
   Als één deelnemer van een gedeelde map de bestanden verwijderd dan verdwijnen deze helaas ook bij de andere deelnemers.
   Een mogelijkheid zou zijn om onderling af te spreken dat iedereen de films naar zijn eigen harde schijf kopieert, waarna de map opgeschoond kan worden.
   Ook is het nuttig om eens te kijken naar de mogelijkheden om gratis extra dropbox ruimte te krijgen: http://hoewerktdropbox.nl/p/gratis-extra-ruimte-dropbox

 5. Inge zegt:

  Beste medewerk(st)er,

  Wij werken met zo’n 5 mensen op dropbox, waarbij we alle files delen. Nu willen we graag dat een deel van de files alleen te beheren is door een beperkt aantal personen; kunt u mij zeggen of dat mogelijk is?

  Dank voor uw reactie.
  Inge

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Inge,

   Uit de informatie lijk ik op te maken dat er één Dropbox account is, waar iedereen op inlogt, klopt dat? Voor het gebruik van Dropbox is het sowieso het handigste dat iedereen een eigen account heeft. Iemand kan vervolgens in zijn/haar Dropbox de map ‘Bedrijfsnaam’ aanmaken en deze delen met alle collega’s. (Zie “Gehele map delen” op: http://hoewerktdropbox.nl/p/bestanden-delen-dropbox). De bestanden die alleen toegankelijk moeten zijn voor enkele mensen kunnen dan bijvoorbeeld in map “Bedrijfsnaam-Management” gezet worden, deze map wordt dan vervolgens gedeeld met de mensen die daar toegang tot mogen hebben.

   Ik hoop dat dit helpt, mochten er meer functies nodig zijn dan is Dropbox for Business (de betaalde variant) wellicht een goede optie:
   https://www.dropbox.com/business

 6. Peter zegt:

  Beste medewerk(st)er,

  Ik heb Dropbox op een 3e pc geïnstalleerd. Daarna vraag het programma om een e-mailadres waarmee de pc gelinkt moet worden. Zodra ik het e-mailadres met bijbehorende wachtwoord invul verdwijnt het venster en komt daarna spontaan weer terug. Als ik bij settings van het Dropbox programma kijk staat er dat de pc nog niet gelinkt is. Wanneer ik via https://www.dropbox.com/account#security controleer of de pc erbij staat dan vind ik deze wel in het rijtje met gelinkte apparaten.
  Vervolgens heb ik Dropbox weer verwijdert van mijn pc en het nogmaals geprobeerd, zonder resultaat.

  Kunt u mij zeggen of ik iets over het hoofd zie?

  Met vriendelijke groet,
  Peter

 7. Gert zegt:

  Sinds kort synchroniseren mijn .xlsx (Excel werkbladen) niet meer in mijn Dropbox op mijn werklaptop (Windows 7), terwijl ze dat wél doen op mijn iMac thuis (OS X Mavericks). Voorheen bestond dit probleem niet.
  Via mijn iMac kan ik deze Excelbestanden bewerken en zullen ze meteen synchroniseren. Probeer ik dat via Dropbox op Windows, dan blijft Dropbox daarna continu syncen met de melding “Indexing ‘x’ files…” of “Downloading ‘x’ files… Indexing ‘x’ files…”. Ik hoef het bestand zelfs niet te openen. Er gewoon eenmaal op klikken zodat het geselecteerd is veroorzaakt dit probleem al. Het probleem lost zich enkel op door enkele keren af te melden en te herstarten. Wanneer ik dat doe, is Dropbox wel opnieuw gesynchroniseerd.
  Ik merkte gisteren dat het probleem zich enkel beperkt tot .xlsx-bestanden en niet tot de oudere .xls-bestanden. Alle andere bestandstypen synchroniseren wel gewoon normaal.
  Enig idee hoe ik dit probleem kan oplossen? Ik mail al drie weken over en weer met Dropbox, maar we geraken geen stap verder.

 8. Longl1 zegt:

  Ik heb de oude XP PC buitenwerking gesteld Hoe krijg ik mijn dropbox in de W7 PC aan de gang
  Het is een dropbox die gedeeld wordt met andere koorleden.
  De dropbox is ooit gestart d.m.v. een uitnodiging.
  Het emailadres is hetzelfde gebleven.

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   U kunt simpelweg Dropbox installeren op de nieuwe PC. Tijdens de installatie zal gevraagd worden of u een account wilt aanmaken of er al één hebt. Kies voor de optie dat u al een account bezit en log in met uw bestaande e-mailadres en wachtwoord. De gedeelde map zal automatisch in de Dropbox op u nieuwe Windows 7 PC verschijnen.
   Kijk hier voor meer informatie over de Dropbox installatie

 9. Longl1 zegt:

  Ik zie deze optie mogelijkheid niet verschijnen Het enige wat wordt getoond is:First- en Lastname , emailaddress en password ??
  Gaarne uw advies

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   In het allereerste scherm van de installatie wordt dit gevraagd (voor het scherm wat u beschrijft). Het ziet er dan ongeveer zo uit:

   Succes!

 10. Longl1 zegt:

  Ik kom helemaal nooit in dit scherm ??

  Wel direct in Name- Mail en Pasword
  Hoe kom ik in het setup menu ??
  Zoals u toont ??

 11. Hilde Lippens zegt:

  Beste, ik heb onlangs een aantal deelnemers uit mijn dropbox account verwijderd. 1 persoon meldde dat hij nog steeds de files in onze account kan zien. Nochthans zijn naam staat niet meer in de lijst vd genodigden. Kan u mij een tip geven om dit op te lossen?
  Alvast bedankt

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Hilde,
   Bij het verwijderen van een gebruiker kan gekozen worden voor de optie of die persoon een kopie van de bestanden mag bewaren. Wordt deze optie aangevinkt (dit is standaard het geval), dan kan deze persoon de bestanden nog steeds zien. Echter zullen nieuwe bestanden of wijzigingen in de bestaande bestanden niet zichtbaar zijn voor de persoon die uit de map is verwijderd.

 12. johan zegt:

  Ik gebruik dropbox op 4 verschillende pc’s.
  Regelmatig komt het voor dat bestanden of mappen verdwenen zijn en via http://www.dropbox.com terug te vinden zijn als deleted file of deleted folder.
  Hoe komt dit ? Hoe kan ik dit tegengaan?
  300 files restoren is a hell of a job,
  zeker als het vaker voorkomt.
  Dank voor de hulp

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Johan,
   Bij ‘Events’ op de dropbox website is te zien wanneer en door wie de mappen en bestanden verwijderd zijn. Misschien geeft dit duidelijkheid. Bij gedeelde mappen kan het bijvoorbeeld zijn dat de mappen verwijderd zijn door een andere gebruiker.

 13. jan carbo zegt:

  deze stond op een windows7 pc en sinds kort opeens komt daar de melding dropbox can’t establish secure connection. er kunnen dan ook diverse dingen niet. eerst gekeken naar de datum/tijd maar die staan goed. toen met uitschakeling van de firewall, maar dat hielp ook niet. vervolgens dropbox gedeinstalleerd met het idee met een nieuwe installatie gered te zijn, maar nu komt er een scheerm van dropbox welk zet dat er “no internet connection” is. overigens is er wel degelijk een internetverbinding.
  hoe is dit voor ons op te lossen?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Jan, Het lijkt inderdaad een probleem met de firewall. Misschien zijn er meerdere firewalls actief en waren deze niet allemaal uitgeschakeld?

 14. Connie Vissers zegt:

  Ik heb dropbox op mijn pc en ik had het ook op mijn mobiel, mijn mobiel had een blokkade en is gereset naar fabrieksinstellingen. Ik heb nu weer dropbox op mijn mobiel, maar hoe krijg ik de foto’s van mijn pc weer in mijn mobiel ?

 15. Ruurd zegt:

  Ik heb meerdere dropbox accounts. Ook heb ik dropbox gekopieerd op mijn computer. Nu vraag ik me af of ik op de computer kan wisselen van accounts. De manier om elke keer dropbox te verwijderen en opnieuw in te loggen met een ander account is namelijk erg tijdrovend.

  Vriendelijke groet,

  Ruurd

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Ruurd,
   Dropbox is zo gemaakt dat er maar één per computer geïnstalleerd kan worden, anders zou het voordeel van betaalde accounts (met meer schuifruimte dan de standaard 2GB) snel wegvallen. Echter is het wel mogelijk om online in te loggen op meerdere Dropbox accounts. Ik zou adviseren om het meestgebruikte Dropbox account op te computer te installeren en de rest te bezoeken via http://www.dropbox.com.

 16. Cyriel zegt:

  Hi All,

  Ik heb de volgende situatie. Mijn hardeschijf staat bijna vol, ik dacht, ik koop een dropbox 100 GIG zodat ik mijn schijf ONLINE kan opslaan.

  Nu merk ik dat als ik het programma dropbox gebruik, die een mooi mapje creeerd in mijn C schijf, waar ik bestanden heen kan slepen, hij dus wel degelijk ruimte van mijn C schijf gebruikt, en niet volledig Upload naar de ‘cloud’ ?

  Wie o wie kan mij helpen, is dit een instelling, of is het simpel weg 100 GIG die je alleen maar kunt uploaden via de website, en dus die map moet omzeilen?

  Groejes,

  Cyriel.

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Cyriel,
   Het klopt dat Dropbox standaard een kopie maakt op de C schijf van de bestanden in de Cloud, op die manier bespaart het dus geen schijfruimte op de PC. Het is echter mogelijk om te selecteren welke mappen op de computer gesynchroniseerd worden en welke alleen een de cloud beschikbaar zijn doormiddel van de ‘Selective Sync’ instelling. Lees meer daarover op de volgende pagina:
   https://www.dropbox.com/help/175/en
   Succes!

 17. Daphne zegt:

  Beste,

  Ik werk al enige tijd met behulp van Dropbox.
  Ik ga in Juni op vakantie naar Curacao. Ik zou graag vanaf dat moment mijn foto’s (automatisch) willen uploaden. Ik merk als ik de optie van het automatisch uploaden vanaf mn mobiel, dropbox AL mijn foto’s gaat uploaden. Dit is dus niet nodig zoals jullie zullen begrijpen. Is er een mogelijkheid om vanaf een bepaald moment dit in te stellen?

  Ik hoor graag van jullie,

  M.v.g Daphne

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Daphne, deze optie bestaat helaas niet. Een oplossing is om Dropbox wel alle foto’s te laten uploaden en deze later weer uit Dropbox te verwijderen. Deze zullen dan niet opnieuw geupload worden.

 18. Denise zegt:

  Hi,

  Ik heb sinds kort een probleem met mijn Dropbox account op mijn werklaptop. Hij synchroniseert niet meer en geeft nu het volgende aan: “No internet connection. Your computer is currently offline. Please check your network settings.” Ik heb echter wel gewoon internetverbinding en kan dus wel gewoon via http://www.dropbox.com bij mijn bestanden. Op mijn eigen laptop heb ik dezelfde Dropbox account geïnstalleerd en daar werkt het wel gewoon en worden de bestanden wel gesynchroniseerd. Weet iemand hoe ik dit probleem kan verhelpen? Misschien belangrijk om te vermelden; Outlook synchroniseert ook niet meer. Weet niet of het hiermee samenhangt, maar misschien dat jullie het weten.

  Groetjes Denise

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Denise, Het lijkt op een probleem met de Firewall, die de programma’s verhinderd om verbinding te maken met internet. Ik zou even in de Firewall-instellingen kijken of Dropbox (en Outlook) niet bij de geblokkeerde programma’s staan.

 19. jacky zegt:

  I gebruik drop box om mijn foto s vsn mobiel naar pc te verplaatsen. Kan ik nu veilig de fotos van mijn mobiel verwijderen of synchroniseert dit met mijn pc waar ze vervolgens ook verwijderd worden?
  Bedankt

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Jacky, De gesynchroniseerde foto’s kunnen gewoon van de mobiel afgehaald worden, deze blijven dan op de Dropbox staan.

 20. Sander zegt:

  Beste,

  Mijn situatie met dropbox.

  Ik gebruikte dropbox met mijn account op laptop 1. Nu gebruik ik dropbox op een nieuwe laptop 2.

  Laptop 1 wordt van mijn vrouw. Hoe kan ik alle (gedeelde) dropboxmappen op die laptop verwijderen zonder dat dat gesynchroniseerd wordt met de overige deelnemers?

  Mijn vrouw wil nl. ook Dropbox gaan gebruiken met haar eigen account. Het is niet wenselijk dat al mijn (zakelijke) dropboxmappen nog zichtbaar zijn op haar laptop.
  De 2,5 GB van haar is dan direct verbruikt.

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Sander, Het gemakkelijkste is dat uw vrouw een eigen Dropbox account aanmaakt met haar eigen e-mailadres. Op die manier begint ze met een lege Dropbox. Op Laptop 1 kan uw eigen Dropbox account afgemeld worden via ‘Prefences > Accounts > Unlink this Dropbox’ en vervolgens kun u weer aanmelden met de inloggegevens van uw vrouw om Dropbox aan dit nieuwe account te koppelen.

 21. Ellen zegt:

  Hallo,

  ik heb zelf dropbox op mijn mobiel en laptop. En het werkt geweldig.
  nu wilde ik het bij mijn zusje installeren. zowel op laptop als foon staat nu dropbox.
  open ik op de pc de map dropbox zie ik niks aan fotos.
  Ik zie alleen fotos als ik online op mijn dropbox kijk. Ik snap er niets van. Bij mij plaatst hij automatisch de uploads (fotos en film) op de map dropbox op mijn pc maar bij haar lukt het niet. Wat doe ik fout, ik begrijp er niets meer van. Ik kan wel vanaf de website handmatig de fotos downloaden naar de pc maar dat is vreselijk veel werk gezien het aantal.
  Graag hulp,
  Alvast bedankt!!!!

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Ellen, De foto’s worden in de map ‘Camera Uploads’ in Dropbox geplaatst, heb je hier ook in gekeken? Als de foto’s ook daar niet te vinden zijn, dan is het synchroniseren van de laptop met de Dropbox folder waarschijnlijk gepauzeerd. Klik om dit aan te zetten met de rechtermuisknop het Dropbox-icoontje in de system tray (kleine icoontjes rechtsonder in beeld). Klik vervolgens op het instellingen-icoon (rechtsboven) en klik op ‘Resume syncing’.

 22. mellie zegt:

  Beste,
  Ik gebruik voor het eerst drop box op mijn htc en vraag mij af of mijn foto’s en of bestanden automatisch gedeeld worden op social media, zo ja.. hoe kan Ik dit dan voorkomen en of wijzigen. Alvast bedankt.

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Mellie, De bestanden en foto’s op Dropbox worden niet met iemand gedeeld of automatisch op een social media-netwerk gezet. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

 23. Vraagje:
  Ik deel al langere tijd mijn box met een collega.
  Ik ben eigenaar en zij is shared user.
  Nu was onze box vol en ik heb deze opgehooft naar 100GB
  Bij mij is daarmee het probleem opgelost maar zijn krijgt nog steeds de mededeling dat haar box vol is.
  Hoe op te lossen.
  Ik wil wel dat ze toegang heeft tot mijn dropbox en dat ze ook bestanden kan toevoegen en veranderen.
  Hoe te handelen?
  Moet zij dan ook perse ophogen tot 100GB, ofwel iedere gebruiker kost dan € 100 p/jaar?

 24. Fran Bielders zegt:

  Met welke regelmaat en hoe kan ik mijn bestanden uploaden naar dropbox of gaat dit automatisch?

 25. Kristien zegt:

  Ik was voorgaande jaren leerkracht vierde leerjaar en deel heel wat mappen met mijn collega’s van 4 via Dropbox. Volgend schooljaar sta ik echter in de derde klas en heb ik deze mappen niet meer nodig. Hoe kan ik deze weg krijgen zonder dat ze bij mijn andere collega’s verwijderd worden?

 26. SH zegt:

  Hallo,

  Ik heb ooit per ongeluk een map verwijderd, niet wetende dat ik die binnen 30 dagen kon terug krijgen.
  Nou lees ik net dat als ik mijn account upgrade, ik die bestanden/map wel terug kan krijgen (Packrat?)

  Is dit mogelijk? Alvast bedankt

 27. Joop Maat zegt:

  Ik gebruik sinds kort Dropbox (100 GB) om mijn bestanden zowel op mijn desktop als op mijn laptop te kunnen gebruiken. Dit gaat prima met alle Word, Excel en andere bestanden. Alleen mijn Outlook.pst bestand geeft bij het uploaden aan dat het bestand niet toegankelijk is. Ook kan ik geen mail verzenden/ontvangen als ik het .pst bestand in de Dropbox map heb geplaatst. (Ik heb Outlook ingesteld op handmatig verzenden/ontvangen) Als ik het .pst weer terugplaats naar de oude locatie gaat dit weer prima. Is er een oplossing om het .pst bestand toch in Dropbox te plaatsen?
  Joop

 28. constance zegt:

  Hallo,

  Ik kreeg een.melding dat.mijn.dropbox vol.zat.
  Daarna heb ik heel veel bestanden verwijderd. Maar nog steeds de melding dat hij vol is.
  Kan ik ergens in dropbox de grootte van.de bestanden bekijken?

 29. Elsa zegt:

  Hallo,

  Ik wil mijn laptop laten opschonen. Ik heb dropbox op mijn laptop geïnstalleerd. Als mijn laptop opgeschoond wordt zal dropbox er ook af gaan. Ik wil mijn bestanden van dropbox echter behouden en na het opschonen opnieuw installeren. Blijven mijn bestanden en mappen bestaan als ik dropbox van mijn laptop verwijder?

  Alvast bedankt, groetjes Elsa

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Elsa, deze bestanden blijven gewoon bewaard, al kun je voor de zekerheid eerst Dropbox deïnstalleren voordat je de laptop op gaat schonen.

 30. Giuseppe zegt:

  Beste

  ik heb al een tijdje dropbox op mijn gsm en samsung tab geinstalleerd. Ik kon zowel op mijn gsm als op mijn tab alle dropbox fotos als filmpjes bekijken via mijn “gallerij. Sinsds kort worden de nieuwe fotos en filmpjes niet meer weergegeven in mijn galleij en is de functie bij instellingen “nu synchroniseren” niet meer mogelijk. Het lijkt erop dat de fotos in mijn gallerij niet meer worden gesynchroniseerd. Hoe kan ik dit oplossen dat ik in mijn gallerij al mijn fotos en filmpjes terug kan bekijken. Alvast bedankt om dit probleempje even te bekijken

 31. Digitaal boek bestaande uit een startpagina met hyperlinks en submap bevattende een excel tabel met hyperlinks naar jipegs die in de zelfde map staan en naar html betanden die in een sub sub map staan. Dit allemaal naar mijn dropbox gezet . Het geheel werkt van uit mijn dropbox op mijn komputer. Maar van uit de dropbox cloud, dus langs de dropbox wepsite werken de hyperlinks niet !!!
  Wat kan hier de oorzaak van zijn ?
  Dank bij voorbaat
  Victor

 32. Mark Heideveld zegt:

  Dropbox zegt dat ik offline ben en kan daardoor dropbox niet goed installeren terwijl ik niet offline ben!! Hoe kan dat?

 33. mandy zegt:

  Hoi ik wil heel graag mijn fotos van dropbox laten afdrukken.
  Alleen kan ik ze maar niet allemaal tegelijk selecteren, kan iemand mij vertellen hoe ik ze het gemakkelijkst zo op mijn laptop krijg dat ik ze naar een foto winkel kan uploaden?

  En is het mogelijk om dat automatisch uploaden van je mob uit te zetten? dat je handmatig bepaald welke fotos er wel of niet naar je dropbox gaan?
  Nu maak ik soms ff snel een foto van iets om bv te onthouden en dan staat dat ook al in mn dropbox.

  Thxx

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Mandy,
   Als je het programma Dropbox installeert op je computer, staan de bestanden in de map: Mijn Documenten > Dropbox > Camera Uploads. Wanneer je Dropbox enkele gebruikt vanaf het internet, kun je ook een gehele map downloaden door hier met de rechtermuisknop op te drukken en downloaden te selecteren. Camera Uploads uitzetten kan gemakkelijk via Opties in de Dropbox app. Succes!

 34. Peter zegt:

  Sinds enige tijd worden mijn bestanden gekopieerd in een aantal mappen in mijn dropbox. Van het originele bestand staan er dan een of meerdere kopieen in dezelfde map met bestandsnaam en volgnummer (zie hieronder).

  Bestandsnaam.docx
  Bestandsnaam (1).docx
  Bestandsnaam (1) (1).docx

  Niet in alle mappen. Zowel in gedeelde als niet gedeelde mappen

  Enig idee?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Peter, dit is inderdaad laatst aangepast bij een update in Dropbox. Eerst werden bestaande bestanden automatisch overschreven, nu verschijnt een bestand als kopie (met een (1) erachter) in de map als er in die map al een bestand staat met een identieke naam. Waarschijnlijk is dit aangepast omdat te veel mensen per ongeluk hun bestanden overschreven. De optie om automatisch overschrijven weer in te schakelen bestaat naar ons weten (nog) niet.

   • Peter zegt:

    Probleem is dat dropbox niet alleen gebruikte en opnieuw opgeslagen documenten ducpliceert.
    Ook niet gebruikte bestanden worden op de een of andere manier gedupliceerd. Het lijkt of de inhoud van een hele map op gezette tijden wordt gekopieerd.

 35. Wietze Vos zegt:

  Hallo,

  Ik vroeg me af hoe lang een gedeelde dropbox-link actief blijft?

  Mvg,

  Wietze Vos

 36. maartje zegt:

  Recent ben ik op vakantie geweest en heb ik met verschillende devices foto’s gemaakt. Die staan nu allemaal op mijn online dropbox account. Ook maak ik dan een online photo album, en deel die dan met familie etc.
  Nu zou ik zo graag die online photo album gebruiken om een er echt fotoalbum te laten maken (via hema of kruidvat of iets dergelijks). Maar deze willen altijd foto’s lokaal van je pc plukken terwijl ik juist de foto’s die op mijn online dropbox wilt laten afdrukken; iemand een idee??

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Maartje, Als je het programma Dropbox installeert op je computer, staan de bestanden in de map: Mijn Documenten > Dropbox > Camera Uploads. Wanneer je Dropbox enkele gebruikt vanaf het internet, kun je ook een gehele map downloaden door hier met de rechtermuisknop op te drukken en downloaden te selecteren. Succes!

 37. pieter zegt:

  Ik wil een schone herinstallatie doen op mijn Win7 laptop
  Is het handig (of nodig) om deze laptop te “unlinken” in mijn dropboxaccount voordat ik de herinstallatie uitvoer.
  Alle overige voorbereidingen (back-ups etc) zijn al getroffen.
  dank voor de hulp

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Pieter, Dit is zover wij weten niet noodzakelijk, maar het kan geen kwaad om de pc voor de zekerheid wel te ontkoppelen. Succes met de herinstallatie.

 38. Martin zegt:

  Hallo! Ik probeerde een map aan te make in dropbox,dat lukt maar niet het blijft uren draaien om een map aan te maken. Hoe kan ik het stoppen?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Martin, Ik zou proberen Dropbox af te sluiten. Klik hiervoor op het Dropbox icoontje in de system tray (de icoontjes rechtsonder in Windows, bij de datum/tijd). Klik nu rechtsboven op het instellingenmenu en selecteer ‘Dropbox Afsluiten’. Start nu Dropbox opnieuw op, succes!

 39. Cor zegt:

  Kan dropbox ook gebruikt worden voor Ipad?
  Zo ja hoe ?

 40. Lonneke zegt:

  Mijn nieuwe laptop heeft windows 8. ALs ik een docx document uit mijn dropbox wil ophalen om hierin verder te werken, komt het als een soort pdf tevoorschijn, waarin ik dus niet kan werken. Hoe los ik dit op?

 41. Raymond zegt:

  Graag zou ik willen weten of ik mijn e-mail adres kan veranderen op mijn dropbox account…ik ben verhuisd en heeft nu een nieuwe e-mail provider en de oude is al opgezegd maar kwam nu pas achter dat ik niet meer kan inloggen op dropbox omdat het nog op de oude e-mailadres staat :(

 42. Arjan zegt:

  Goedenavond,
  Ik heb de dropbox app gedownload, echter wil ik mijn instelling veranderen van het uploaden via netwerk naar alleen wifi?
  Waar kan ik dit doen? In de app zie ik geen instellingen namelijk.
  Dankjewel,
  Arjan

 43. Cindy zegt:

  Mijn man heb dropbox op zijn pc geïnstalleerd maar het e-mailadrs die hij ervoor heb gebruikt is vervallen wegens verhuizing en nu an hij niet meer inloggen op dropbox. Kan hij zijn e-mail adres wijzigen zonder in te loggen met zijn oude e-mail adres?

  Groetjes Cindy

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Cindy, Als uw man het wachtwoord van Dropbox nog weet kan hij gewoon inloggen met zijn oude e-mailadres (ook al is deze niet meer in gebruik). Na het inloggen kan hij vervolgens zijn e-mailadres aanpassen. Ga hiervoor naar Instellingen > Profiel > E-mailadres aanpassen.

 44. Nancy zegt:

  Mijn laptop heeft allerlei virussen en moet helemaal gereset worden. Ik heb honderden foto’s dus daar wil ik eerst een back up van maken. Is het dan zo dat als ik bijvoorbeeld op de laptop met behulp van de dropbox al deze fotos opsla, ze dan weer allemaal kan vinden zodra ik inlog op de tablet? Ze worden dus als ik het goed begrijp opgeslagen op je account.
  alvast bedankt,
  Gr. Nancy

 45. Nancy zegt:

  En hoeveel fotos kunnen erop?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Moeilijk te zeggen, aangezien de grootte van de foto onder andere afhangt van het bestandsformaat en het aantal megapixels van de camera. Voor 2GB opslagruimte zal dit variëren van ca. 500 tot 3000 foto’s. Meer ruimte krijgen is natuurlijk ook altijd een mogelijkheid.

 46. Ina zegt:

  Hallo.

  Ik heb een aantal vragen, namelijk:

  – Als ik documenten en foto’s in dropbox zet, kan niemand dat dan zien?

  – Als ik bijvoorbeeld dropbox op mijn laptop heb geïnstalleerd, en ik log in op de site: dropbox, op een andere computer (waar ook dropbox is geïnstalleerd) komen al mijn bestanden enz dan niet op die computer?

  – Is het mogelijk om niks te delen met iemand op dropbox? Ik wil het gebruiken als opslag van alles wat ik heb.

  – Als ik dropbox op mijn laptop en smartphone heb geïnstalleerd, en mijn laptop crasht, is alles dan weg, of staat alles dan nog op mijn mobiel? Of is het ook zo dat ik overal in kan loggen met mijn gegevens, en dat het niet verloren is?

  Ik hoop dat u mij kunt helpen!

  Gr!

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Beste Ina, Alle documenten en foto’s in Dropbox zijn privé en alleen zichtbaar voor jezelf, tenzij je specifieke mappen of bestanden deelt, dit gaat echter niet automatisch. Je kunt op elke computer via de website inloggen op dropbox.com, deze bestanden blijven dan inderdaad niet op je computer staan. Het klopt dat Dropbox goed te gebruiken is als back-up, als een computer/smartphone kapot gaat, zijn de bestanden altijd nog via de website te bekijken. Hoop dat dit je vragen beantwoord!

 47. Ina zegt:

  En als ik ze in dropbox heb, en niks meer op mn laptop heb staan, kan ik ze vanuit dropbox dan wel weer douwnlouden op een andere laptop?

 48. Richard Timmer zegt:

  Goedendag,

  Ik heb al een dropboxaccount al geïnstalleerd op mijn laptop. Dit heb ik gedaan met mijn gmailadres.
  Als ik nu een nieuwe dropboxaccount aanmaak met een ander email adres, wordt mijn dropaccount met een gmailadres dan verwijderd inclusief alle foto’s die al op het account staan.

  Met vriendelijke groet,
  Richard

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   Ja, u kunt maar één Dropbox-account per computer gebruiken. Een tweede Dropbox-account aanmaken is wel mogelijk, maar u kunt deze dan alleen via de website bezoeken en niet via de applicatie op uw laptop. Aanpassen van het e-mailadres van uw Dropbox account is ook mogelijk:
   https://www.dropbox.com/help/202

 49. Thea zegt:

  Ik wil iemand anders foto’s laten plaatsen in mijn dropbox map. Kan dat?

 50. alfred Bok zegt:

  Beste,

  Ik heb nu ook heel veel foto’s staan in dropbox ( in bestanden )die nog niet in een map zitten ze staan onder mijn mappen ingedeeld bij bestanden. Deze foto’s kan ik niet allemaal tegelijk naar een map verplaatsen alleen per stuk. Het zijn er wel 600 en om dat per stuk te doen lijkt mij een beetje teveel van het goede. Is er een manier om deze foto’s toch sneller naar een map te verplaatsen in plaats van per stuk.

  Met vriendelijke groet,
  Alfred

  • alfred Bok zegt:

   Beste,

   Ik heb het antwoord al gevonden. Niet de fotonaam aanklikken maar de thumbnail en dan komt er bovenin weer nieuwe opties en via de thumbnail kan je met shift meerdere selectie maken.

 51. jones zegt:

  Ik heb 2 dropbox accounts, waarvan ik er maar 1 gebruik. en die staat helaas gekoppeld aan een oud emailadres. Als ik het emailadres wil wijzigen naar mijn huidige emailadres, krijg ik een bericht: dit email adres is al geregistreerd. Het is heel vervelend dat ik dit niet kan aanpassen want als ik bestanden deel, krijgt de ontvanger mijn oude emailadres te zien en replied dan ook daar naar. Hoe kan dit verholpen worden? Moet ik dan het andere account eerst verwijderen misschien?

  • Hoe Werkt Dropbox zegt:

   U kunt inderdaad niet 2 accounts aanmaken met hetzelfde e-mailadres. Het gemakkelijkste lijkt mij de bestanden van uw ‘oude’ account over te hevelen naar het nieuwe account en deze vanaf dan te gebruiken.

 52. Nynke zegt:

  Mijn collega wil een map met mij delen. Ik heb een mail van hem ontvangen (he invited me to a Dropbox shared folder). Ik heb op de button ‘view folder’ gedrukt en krijg inderdaad de map te zien. Maar een volgende keer dat ik deze map wil zien, zie ik ‘m niet terug in mijn Dropbox. Ik moet iedere keer via deze mail de map in. Bovendien kan ik geen aanpassingen doen: het is ‘alleen lezen’.

  Wat gaat hier fout??

 53. Annelies zegt:

  beste,
  ik heb een dropbox map, geshared met verschillende gebruikers. Kan ik zien WIE en/of Wanneer een bestand in die map is bekeken door de geshare-de gebruikers? MAW ik wil graag zien wie het bestand heeft geopend en wanneer ? Is dit mogelijk ?
  mvg,

 54. Ans zegt:

  Kan ik dropbox van mijn oude telefoon afhalen zonder dat dit ook van mijn computer verdwijnt?

 55. Hanneke zegt:

  1 ding begrijp ik niet. Ik dacht dat dropbox in de cloud zat, maar ik heb ook een map op mijn computer staan die “dropbox” heet, en alle bestanden moet ik hierin zetten.

  als mijn computer crasht en nix meer doet, is deze map in principe weg, dus dan toch ook mijn dropbox bestanden?

 56. Roos zegt:

  Goedemiddag,

  mijn collega en ik maken via onze eigen accounts gebruik van dezelfde dropbox mappen. Nu zijn we erachter gekomen dat enkele files die ik in de map heb gezet, voor haar niet zichtbaar zijn. Niet echt handig natuurlijk… Enig idee wat hier mis gaat?

  Ik hoor het graag, alvast hartelijk dank!