Extra 4,5GB gratis Dropbox ruimte via bèta release

Een nieuwe bèta uitgave van Dropbox maakt gebruik van een nieuwe functie waarbij automatisch foto’s geüpload kunnen worden van SD-kaarten van camera’s. De bèta testers krijgen 500MB extra ruimte als de eerste foto naar Dropbox wordt verzonden, nog 500MB als die eerste halve gigabyte vol zit, etcetera. Op deze manier is het mogelijk om tot 4,5GB extra ruimte te verdienen. In combinatie met de andere mogelijkheden voor gratis extra dropbox ruimte is het nu mogelijk om een account met meer dan 15GB aan ruimte te krijgen, gratis!

Het werkt als volgt: download de bèta versie van Dropbox via één van de onderstaande links en installeer deze:

  1. Windows: http://dl-web.dropbox.com/u/17/Dropbox%201.3.13.exe
  2. Mac OS X: http://dl-web.dropbox.com/u/17/Dropbox%201.3.13.dmg
  3. Linux x86_64: http://dl-web.dropbox.com/u/17/dropbox-lnx.x86_64-1.3.13.tar.gz
  4. Linux x86: http://dl-web.dropbox.com/u/17/dropbox-lnx.x86-1.3.13.tar.gz

Foto’s verzamelen

Natuurlijk is het mogelijk om 4,5GB aan foto’s bij elkaar te zoeken uit de familiealbums, maar niet iedereen heeft dit op zijn computer staan. Ook zal het syncen van een dergelijk aantal foto’s erg lang duren. Om dit slim aan te pakken zijn er op internet al foto-mappen verschenen van opgeteld 4,5GB. Door deze foto’s te gebruiken in plaats van de eigen foto’s maak je ook ongemerkt gebruik van de innovatieve Delta Sync technologie van Dropbox. Bestanden, of gedeeltes daarvan, die al door een andere gebruiker online zijn gezet worden niet opnieuw naar Dropbox verstuurd, maar simpelweg gekopieerd van de andere gebruiker. Hierdoor gaat het uploaden stukken sneller bij gebruik van een fotopakket wat al door iemand anders op Dropbox is gezet.

Download hier de foto’s:

De foto’s zijn gecomprimeerd in een rar-bestand en daardoor slechts enkele megabytes groot, het uitpakken kan een paar minuten duren.

Uploaden van de foto’s

Het uploaden van de foto’s moet gebeuren vanaf een SD kaartje. Zet de foto-bestanden in de map DCIM/mapnaam/ en plug de SD-kaart opnieuw in de computer. Dropbox vraagt nu of de bestanden geupload moeten worden.  Upload de bestanden en ontvang gratis 4.5GB extra ruimte.

Kijk ook naar de andere tips voor gratis extra dropbox ruimte.

(Via dropbox forums en thinkfuture.es)

Tip: Registreer uw eigen domein bij Versio

Via Versio kunt u gemakkelijk uw domein registreren en website hosten. Versio is één van de grootste aanbieders van webhosting in Nederland. U heeft al hosting vanaf €0,50 per maand, met goede service en automatische installatie van o.a. Wordpress, Drupal en Joomla.

Domeinnamen zijn beschikbaar in 100+ extensies.