Google Drive

Google Drive is de nieuwe cloud opslagdienst van Google is, gelanceerd in april 2012. De service heeft alles in zich om een geducht alternatief voor Dropbox te worden. Vandaar ook op deze site óók alle informatie over Google Drive.

Ga direct naar:

Introductie Video

Hoe installeer ik Google Drive?

Iedereen met een Google Account kan gelijk aan de slag met Google Drive, ga daarvoor naar drive.google.com. De bestaande documenten in Google Docs worden geconverteerd naar Google Drive, zodat deze meteen gevuld is met bestanden. Op de website is ook een Windows en Mac applicatie te downloaden. Ook zijn er Google Drive apps voor Android en iOS.

Zie onderstaand filmpje voor meer informatie over de functies van Google Drive:

Voordelen Google Drive

  • 5 GB opslagruimte bij het gratis account, dit is meer dan de 2GB die Dropbox biedt.
  • Goede integratie met Google Docs, zodat er ‘live’ aan projecten gewerkt kan worden in de cloud
  • Erg uitgebreide web applicatie. In de online versie van Google Drive kunnen meer dan 20 soorten bestanden online geopend en bewerkt worden. Naast de gebruikelijke office documenten (.doc, .xls, .ppt) is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een Adobe Photoshop bestand (.psd) online te openen en te bewerken.

Tip: Nooit meer bestanden kwijt met KPN Back-up Online

Via KPN Back-up Online kunt u gebruik maken van automatische online back-up van al uw bestanden. In tegenstelling tot Dropbox heeft online back-up van KPN géén datalimiet. Verloren bestanden kunt u eenvoudig terughalen. Al beschikbaar vanaf €3 / maand.


Stel uw vraag (1 Reactie)

  1. […] on hoewerktdropbox.nl Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. This entry was posted in […]